БЕЗ ДОМАЋЕ ПРИВРЕДЕ НЕМА ЈАКЕ ДРЖАВЕ

БЕЗ ДОМАЋЕ ПРИВРЕДЕ НЕМА ЈАКЕ ДРЖАВЕ

Удружења „Заштитник предузетника и привредника Србије“ и „Иницијатива ТАС“

организовала су овај протест да би се пренела јасна порука

БЕЗ ДОМАЋЕ ПРИВРЕДЕ НЕМА ЈАКЕ ДРЖАВЕ

Од нове владе очекујемо да се у најкраћем року прекине пракса субвенционисања страних „инвеститора“ новцем грађана Србије, да се субвенције преусмере на развој домаће пољопривреде и прераде, да се смање намети на мале зараде и повећа нето у циљу приближавања просечној потрошачкој корпи и подизања стандарда запослених у приватном сектору, да се прекине дискриминација мајки предузетница, да се повуку и ревидирају штетни закони и казнена регулатива– Закон о е фискализацији, Закон о електронским фактурама, Закон о архивирању и остали проблематични и неусклађени закони и уредбе који привреднике уводе у правну несигурност, да се процесуирају актери афера у којима је буџет РС оштећен – по проценама наших економиста на челу са Проф. Др Предрагом Митровићем, за невероватних 12 милијарди евра годишње, да се приступи реформи пореског система на праведан и свеобухватан и оптимизацији јавне управе.

Позивамо предузетнике, привреднике, пољопривреднике и запослене у приватном сектору и остале који својим радом и знањем пуне буџет РС, да изађу на изборе 03.04.22. и искористе своје право да гласају за оне за које сматрају да заслужују глас приватног сектора који броји више од милион и по људи.

Запамтићемо да је Пореске управа својом непрофесионалношћу уништила многе поштене привреднике док је истовремено дозволила богаћење појединаца преко утаја у организованом државном криминалу. Међу њима су колега којем је ПУ смрт сина у породичној фирми рачунала у смањење броја запослених , наша драга Тања која је напустила земљу јер јој је посластичарница у Крагујевцу уништена од стране оних који никад нису својим радом ништа створили, „Протина кућа“ из Шапца која је пример злоупотребе Пореске управе од стране појединаца из државног апарата и још многи други.

Никад више не желимо да видимо плагијаторе и утајиваче пореза на министарским и другим битним државним функцијама, на којима терба да буду професионалци који ће се побринути да систем ради у служби грађана и привредника, за шта га и плаћамо.

Ми стварамо – ми се питамо!

#Есадзанашудецу