Петиција за спас предузетника, малих привредника и радника у приватном сектору

Представници удружења „Заштитник предузетника и привредника Србије” , покренули су:

ПЕТИЦИЈУ ЗА СПАС ПРЕДУЗЕТНИКА, МАЛИХ ПРИВРЕДНИКА И РАДНИКА У ПРИВАТНОМ СЕКТОРУ

Кликни на овај линк, ПОТПИШИ и ПОДЕЛИ!

https://www.peticije.online/peticija_za_spas_preduzetnika_malih_privrednika_i_zaposlenih_u_privatnom_sektoru

Мали привредници су годинама сведоци да је пословни амбијент такав да су шансе за успех сваког малог привредника минималне. Сви ми добро знамо колико је тешко започети нови посао и колико енергије и одрицања је потребно да би један мали посао стао на ноге и запослио нове људе.

И поред тога данас у Србији има 402,083 привредних субјеката од чега 270,919 предузетника. Само предузетници запошљавају 377,439 људи! Микро и мала предузећа запошљавају преко 630,000 радника.

Значи да се слободно може рећи да преко милион људи ради у приватном сектору!

Тражимо да држава промени однос према малом привреднику, да недвосмислено подржи приватни сектор и да почне да третира малог привредника са поштовањем које заслужујемо.

Да би остатак економије функционисао држава мора да се понаша партнерски према домаћем привреднику јер ако домаћа предузећа престану са радом ланчаном реакцијом ће бити срушена економија целе земље и јавни сектор неће имати од чега да живи, а јавни сектор чине и наши здравствени радници и просветни радници, а не само бирократе којих има превише.

Због свега наведеног позивамо вас да нам се придружите у борби за бољи статус, потпишете „Петицију малих привредника“ и придружите се нашој борби за будућност малог привредника!

Контакт за све заинтересоване да се придруже нашој иницијативи и подрже нашу борбу zastitnik.mbs@gmail.com

Приступи удружењу