Захтев за повећање субвенција за набавку такси возила

Захтев за повећање субвенција за набавку такси возила

Захтев за повећање субвенција за набавку такси возила

Министарство грађевине, саобраћаја  и инфраструктуре

Немањина 22-26

11000 Београд

16.01.2023.

 

ПРЕДМЕТ: Усклађивање субвенција за куповину такси возила са инфлаторним кретањима – Уредбa о условима и начину спровођења субвенционисане набавке путничких возила за потребе обнове возног парка такси превоза као јавног превоза “Службени гласник РС”, број 132 од 30. децембра 2021.

 

Поштовани,

Имајући у виду поскупљења возила у просеку за око 4,000.00 ЕУР од почетка сукоба у Украјини, апелујемо на Вас да на седници Владе Србије затражите повећање субвенције за подстицај куповине нових возила за такси превоз путника за 20% тако да учешће државе буде 9,600.00 ЕУР уместо досадашњих 8,000.00 ЕУР за захтеве који су поднети у 2022. години и на даље.

На Вас лично апелујемо да, као ресорни министар, убрзате процес одлучивања и доношења решења, јер и спорост администрације утиче на промене цена па један део предузетника – таксиста. Одустаје од куповине јер није у могућности да својим учешћем испрати повећање цена. Ауто куће више не гарантују цене од пре годину дана већ је коначна цена на дан испоруке возила.

У нади да ћете наш предлог узети у разматрање и о томе нас обавестити у циљу информисања наших чланова такси предузетника унапред се захваљујемо.

 

Драган Лазовић

Координатор удружења  за делатност такси превоз и предузетника пензионера

Моб. 060/4849274

E mail: kontakt@zastitnik-pps.rs

 

Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“