Саопштење у вези одлуке о ковид пропусницама

Поводом одлуке да ће се од данас у Републици Србији од 22ч примењивати ковид пропуснице сматрамо да је то још једна у низу бесмислених одлука Кризног штаба која иде искључиво преко леђа привредника. Подржавамо рпедузетнике и привреднике који своје незадовољство ових дана исказују на улици и који немају апсолутно никакве везе са радикалним и антиваксерским покретима. 

Наставља се пракса етикетирања и урушавања одређених делатности наметањем нелогичних мера које не прате пакети компензације и оје доносе они који их сами не поштују због чега су одавно изгубили кредибилитет. Од привредника се очекује да измирују 100% намета у условима у којима им се онемогућава да нормално раде , да би они који их онемогућавају да раде примали незаслужено високе накнаде. 

Позивамо државни апарат да се уозбиљи, да одмах укину ову бесмислену, дискриминаторску и неуставну меру која је дизајнирана само да би се привредницима наплаћивале драконске казне ради пуњења буџета на брзину. Захтевамо да се распусти Кризни штаб јер својим непрофесионалним понашањем и аферама у којима су били учесници доприносе општем неповерењу и ширењу заразе.