Саопштење поводом најаве седнице кризног штаба

Поводом предстојеће седнице кризног штаба сматрамо да је кризни штаб изгубио кредибилитет да доноси било какве одлуке о мерама ограничења и да га треба распустити из разлога што су претходне одлуке биле нелогичне и доносе их они који их сами не поштују. 

Поред тога, до данас није санирана штета делатностима погођеним мерама ограничења, иако у ту сврху постоји уредба која није спроведена – https://www.paragraf.rs/propisi/uredba-o-uslovima-i-kriterijumima-uskladjenosti-drzavne-pomoci-poremecaji-privreda.html , а новац који је томе намењен се без образложења преусмерава у друге сврхе , као што је пре неки дан МУП-у за плаћање казни и пенала https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/mup-u-jo%C5%A1-200-miliona-iz-bud%C5%BEetske-rezerve-za-pla%C4%87anje-kazni-i-penala? 

Подсећамо да смо имали мере којима су се затварали мали привредници код којих нема гужви, а рад је био дозвољен ланцима у власништву страног капитала код којих има гужви. Угоститељски објекти без политичких веза су били „на удару“ мера иако је свима било јасно да је проблем градски превоз и фабрике страних „инвеститора“, а не угоститељски објекти. 

Чланица кризног штаба је уједно и министарка за рад, иако су те две функције у очигледном сукобу интереса, а забележена је и афера у којој је министарка Кисић-Тепавчевић боравила у „подобном“ угоститељском објекту док су други затварани због чега је удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ још у марту тражило оставку https://nova.rs/vesti/biznis/privrednici-traze-ostavku-darije-kisic-tepavcevic/