Позивам све чланове…

Ситуација која је задесила свет изискује нови начин размишљања у пословању. После првог шока, потребно је предузети кораке који ће омогућити да се са пословањем, и кад све ово прође, настави на најбољи могући начин.

Сада је време да се размишља, шта ће се десити за два три месеца, кад се ова ситуација смири. Извесно је да : СВЕТ ВИШЕ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ИСТИ. На ово не треба гледати као на неку апокалиптичну појаву, већ време треба искористити паметно. Оно што сигурно знам је да, уколико нешто не предузмемо, остаћемо тамо где јесмо, а за то време свет ће наставити са променама које можда нећемо моћи да сустигнемо.

Поред лобирања за доношење прописа и закона који ће олакшати функционисање и опстанак малих предузећа, Заштитник малог бизниса Србије, бавиће се и новим начинима пословања, који ће бити неминовни у свету, а самим тим и код нас.

Ово је тренутак када морамо озбиљно да заврнемо рукаве, да ситуацију почнемо да посматрамо као прилику, а не као апокалипсу. Ресурс са којим располажемо у овом тренутку је време, али и знање.

Позивам све чланове да изнесу своје идеје, сугестије и предлоге који ће помоћи да из ове ситуације изађемо на најбољи могући начин. У кризним ситуацијама, солидарност постаје приоритет.