Послодавцима све теже да измирују пореске обавезе

Послодавцима све теже да измирују пореске обавезе

Послодавцима све теже да измирују пореске обавезе

Повећање минималних зарада ,  а самим тиме и пратећих оптерећења сваке године је актуелна тема.

Без промене овако застарелог пореског система наше друштво не може ићи напред , а домаће предузетништво се све више гуши. Удружење Заштитник предузетника и привредника Србије поново апелује на ресорна министарства да се предузму конкретне мере које ће обезбедити реформу пореског система на праведан и свеобухватан и подстаћи развој домаћег предузетништва.  Потребно је укинути порез на минималне зараде и смањити друга оптерећења на мале зараде , ускладити стопе пдв-а са актуелним у Европској унији , а рупе запушити спречавањем крађа буџета Републике Србије и активностима на спречавању нелојалне конкуреницје нерегистрованих субјеката. Потребно је ускладити моделе пословања, професионализовати Пореску управу и остале службе које треба да буду ефикасан сервис привреди и грађанима. Подсећамо да је Црна Гора већ извршила ову битну реформу чиме су минималци значајно увећани, а пореска оптерећења праведније распоређена. Шта ми тачно чекамо?

Сматрамо да је економска политика која фаворизује стране инвестиције погрешна и нема логичног објашњења за привлачење таквих инвестиција  субвенционисањем новцем који генеришу преоптерећено домаће предузетништво и запослени чије су зараде ниске због високих намета који завршавају у џеповима страних богатих корпорација.

https://biznis.rs/preduzetnik/porezi/poslodavcima-sve-teze-da-izmiruju-poreske-obaveze-svako-povecanje-zarada-moze-da-ugasi-15-odsto-malih-preduzeca/