Информација члановима и пријатељима удружења

Информација члановима и пријатељима удружења

Информација члановима и пријатељима удружења

Дописом испод 01.11.2022. смо се обратили Народној скупштини са поновљеним захтевом да се изврши надзор

над радом Министарства финансија и да се отвори јавно слушање на тему шта је посао пореских инспектора у Србији, а повод је поступање Пореске управе у Нишу и протест привредника.
Из Одбора за привреду су нам се јавили данас да нас обавесте да по њиховом мишљењу нису надлежни и упутили су нас на Одбор за финансије. Допис смо поновили и одбору за финансије.
Из Народне странке су нас данас обавестили да је наш допис стигао и до народног посланика Мирослава Алексића који ће ово питање покренути у Одбору за финансије.
Народни посланик г. Алексић је имао добар говор у Скупштини пре неки дан где нам је пажњу привукла информација о количини државног новца утрошеног на систем е фактура и то фирми повезаној са председницом владе. Пратимо ово питање и да ли ће га надлежни органи испитати. 
Народној скупштини
Одбору за привреду и регионални развој
01.11.2022.
С обзиром на све учесталију појаву непрофесионалног понашања државних служби према приватном сектору (који финансира комплетну јавну управу) предлажемо да се отвори јавна расправа / јавно слушање на тему :
ДА ЛИ ЈЕ ПОСАО ПОРЕСКИХ ИНСПЕКТОРА ДА ТЕРОРИШУ ИЛИ ДА БУДУ СЕРВИС ПРИВРЕДИ И ГРАЂАНИМА
Повод је чланак који је јуче објављен https://nova.rs/…/protest-vlasnika-lokala-u-nisu-zbog…/ , као и претходни случај затварања 73 објекта у Земуну у једном дану.
Подсећамо да до данас нисмо добили одговор Скупштине Србије на наш захтев послат 26.04.2021. да се изврши надзор над радом Министарства финансија.
Захтев понављамо у прилогу https://zastitnik-pps.rs/zahtev-skupstini-srbije-da-se…/, а примили сте га 26.04.2021. године на адресе sekretar@parlament.rs, predsednik@parlament.rs i nsrs@parlament.rs
Јасно је да се репресијом према домаћем приватном сектору уништава сопствена економија , крши уставно право на рад и шаље погубна порука да је вишеструко исплативије радити нерегистрован на црно него легално.
С поштовањем,
Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“