Избори 2022 – нови сазив Скупштине Србије

Избори 2022 – нови сазив Скупштине Србије

Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ честита свим партијама

које ће бити део нове Скупштине Србије. Драго нам је да су у парламент ушле партије које су недвосмислено подржале циљеве удружења који се тичу преусмеравања субвенција са страних „инвестиција“ на домаћу пољопривреду, смањења намета на зараде, смањење намета на легалне бизнисе и сузбијање црног тржишта, корупције и организованог државног криминала.

Удружење ће наставити са преиспитивањем штетних закона, уредби и процедура и подношењем предлога решења који су у интересу привредника и запослених у приватном сектору. Претходни сазив је игнорисање захтева приватног сектора платио ценом од 80 мандата мање.

Очекујемо да у новој Влади на кључним државним функцијама више не видимо плагијаторе, утајиваче пореза, одобе умешане у коруптивне радње и пљачке буџета, дезертере и слично. У интересу развоја наше државе и друштва јесте да на местима министра финансија, министра привреде, министра пољопривреде  и директора Пореске управе буду постављене високо стручне особе које нису учествовале у аферама.