Саопштење у вези штете коју министарство финансија наноси домаћој привреди

Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ поново захтева од Скупштине Србије и од надлежних органа да спроведу надзор и истрагу над активностима Министарства финансија и одговорних лица у истом који својим потезима у континуитету чине штету буџету Србије и пореским обвезницима међу којима су највећи домаћи привредници и предузетници. Захтевамо да се смене одговорни за катастрофалне услове пословања у којим смо принуђени да послујемо и да се сав новац који је проневерен из буџета РС , укључујући утаје пореза функционера врати у буџет са каматама.  

Министарство финансија је одговорно за погрешну репресивну и неправедну пореску политику којом се наметима преоптерећују мале зараде и домаћи привредници из МСПП сектора и која је довела до огромног црног тржишта робе и  рада. За то време новац пореских обвезника се расипа и краде  на сваком кораку, а памет нам соле и законе кроје они који функционишу у оф шор зонама помоћу новца сумњивог порекла. 

Сматрамо да у ту категорију спадају и свеже донети Закон о фискализацији и електронским фактурама чија је примена најављена у наредном периоду , а сврха им није никаква модернизација већ су они само изговор да се У ГОДИНИ КРИЗЕ потроши огромна сума новца из буџета за имплементацију тих „закона“ односно да се ти послови наместе одређеним играчима у личном интересу појединаца. Оба закона је потребно стопирати до окончања истрага, дорадити их у складу са примедбама оних на које се односе, а то су привредници и рачуновође и имплементирати их на транспарентан начин у здраво време о чему је било речи на јучерашњем округлом столу организованом од стране привредника и рачуновођа уз учешће сервисера https://www.youtube.com/watch?v=hx4uEG13z3w 

Скуп је обележило и пристуство непознатог господина који је дошао да нам саопшти да је учествовао у писању закона и да ПРИВРЕДА НИЈЕ ВАЖНА. Онима који су га послали да нам пренесе ту поруку поручујемо ДОМАЋА ПРИВРЕДА И ПОЉОПРИВРЕДА СУ НАЈВАЖНИЈИ јер без тога нема економског раста и повећања стандарда и плата. То вам поручују они који порезе плаћају држави Србији, а не Панами. 

Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“

www.zastitnik-pps.rs