Прекршајни суд одбацује прекршајне пријаве

Прекршајни суд одбацује прекршајне пријаве

Прекршајни суд одбацује прекршајне пријаве

Накнада за токове отпада – ко је у праву? Ми.

Прекршајни суд одбацује прекршајне пријаве које је Агенција за заштиту животне средине подносила против увозника.
СТОП јавашлуку и непрофесионалности државних служби које праве штету привредницима од којих живе.
СТОП непрофесионалности оних који треба да буду сервис привреди и грађанима. Ми се тек загревамо, а пред бахатошћу и неправдом се не склањамо.
Информација за колеге привреднике против којих је Агенција за заштиту животне средине поднела прекршајне пријаве за наводна неплаћања накнаде за токове отпада приликом увоза за 2019 годину – пријаве падају јер су застареле! У прилогу је пресуда по предмету који је поднет против мене и тада моје фирме.
О непрофесионалности и јавашлуку у Агенцији за заштиту животне средине смо детаљно писали у оквиру пројекта https://tokovi-otpada.zastitnik-pps.rs/
Министарству за заштиту животне средине смо поднели иницијативу где смо уместо њих одрадили велики посао и дали предлог поједностављења процедуре што је у интересу свих осим појединих приватних агенција којима Агенција ЗЖС намешта послове тако што се застрашују легално регистровани привредници са потенцијалним казнама и до 2,000,000 рсд за накнаде које лако могу бити обрачунате на царини и које често износе свега пар хиљада динара.
Коме је у интересу да се домаћа привреда уништава?
Коме иде проценат од приватних агенција?
Зашто се шаље порука да је исплативије радити нерегистрован на црно него као регистрован привредни субјекат?
Ко ће из Агенције за ЗЖС сад да надокнади штету у буџету због ненаплаћене накнаде и судских трошкова које држава (ми) плаћамо?
Ко ће из Агенције ЗЖС да надокнади штету за накнаду коју не наплаћују од црног тржишта?
Велико хвала адвокатским канцеларијама http://www.advokatdesevic.rs/o-nama/ и Filip Gnjatovic на обезбеђивању правне подршке мени и нашим члановима којима ових дана такође стижу пресуде у њихову корист.