Др Предраг Митровић

 

Радну каријеру започео је као професор економске групе предмета у Економској школи „Ђука Динић“ у Лесковцу. Након тога обављао је послове саветника за послове развоја у „Ескимбанци“ АД, Београд. Са успехом завршио специјалистичке студије у Франкфурту на Мајни – СМЕ Финанце, Франкфурт Сцхоол оф Финанце & Манагемент – Банкаакадемие ХфБ, као и специјалистичке курсеве Националне банке Канаде. По повратку у Србију радио је на одговорним пословимау ХВБ банци (ХyпоВереинсбанк) и Уницредит банци. Има звање заступника и посредника у осигурању Народне банке Србије и именован је за сталног судског вештака Виших судова за економско-финансијску област, ужа област банкарство и осигурање. Активнио је учествовао у изради и имплементацији великог броја стратегија развоја, програма и пројеката у земљи и иностранству. Аутор бројних научних радова из области привредног и регионалног развоја, економске политике, националне економије, јавних финансија и монетарне економије и банкарства.

Велики је критичар неолибералног економског модела и идеологије. Централан фигура еконономске делатности треба да буде човек и његово благостање, а не новац, профит и богаћење на леђима обесправљених. Од МЕНСА-е Србија и Црна Гора похваљен за препознавање потенцијала и очување људског капитала Републике Србије. Као учесник на Светском конгресу породица и Међународном научном форуму „Вишедетне породице и будућност човечанства“ у Москви од Руске православне цркве на благослов је добио „Сребрну медаљу Храма Христа Спаситеља“.

Говори српски, француски, италијански, енглески и бугарски језик. Резервни је официр Војске Србије и учесник отаџбинских ратова 1991. и 1999. године. Отац троје деце.