Поштовани привредници, 

Вероватно сте упознати са новим Законом о архивској грађи и архивској делатности који је почетком године ступио на снагу https://www.paragraf.rs/propisi/zakon-o-arhivskoj-gradji-i-arhivskoj-delatnosti.html 

Рок дат за усклађивање пословања са њиме је 31.12.2021. године , а након овог датума инспекције ће моћи да примењују казнене одредбе Закона које су и овог пута непримерено високе. Санкције у случају неусклађивања су овим Законом драстично увећане и сада износе: 

  • од 50.000,00 до 2.000.000,00 динара за правно лице
  • 150.000 динара за одговорно лице у правном лицу

На овај начин су, на жалост, многи привредници стављени у незгодну позицију, суочени са роком који ускоро истиче и високим потенцијалним казнама. 

Имајући у виду озбиљност ситуације, Удружење "Заштитник ППС" је одлучило да омогући добијање правне помоћи у сарадњи са адвокатским канцеларијама по повољнијим условима за све наше чланове како би своје пословање на време ускладили са Законом. Заинтересовани могу послати упит на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Предузетници за сада нису у обавези да достављају нормативна акта ни архивску књигу https://www.arhiv-beograda.org/rs/pravna-lica