Активности

Ситуација настала услед епидемије Covida 19 је у потпуности оголила наш порески система и у пуном сјају приказала све његове мане. 

У земљи у којој се минималци оптерћују чак 60% , а свако ко се одлучи да покрене бизнис скупо то плаћа, питање је коме овакво стање иде у прилог и због чега не долази до преко потребних реформи које би српску економију подигле на ноге, већ се искључиво промовишу и субвенционишу стране "инвестиције". 

Нама су потребна системска и дугорочна решења која ће обухватити проблеме са којима се домаћа привреда суочава, као што је начин обрачунавања тзв еко-таксе, превисоки додатни парафисклани намети, високи порези и доприноси на мале зараде, аконтација пореза на добит која представља порез унапред и слична потраживања која отежавају развој домаћих предузећа. 

Мере донете услед пандемије Covida 19 су домаћу привреду ионако пољуљану високим наметима бацила на колена, јер је одговор владе републике Србије на штету коју су мере причиниле приватном сектору био у најмању руку неадекватан. 

На десетине хиљада наших суграђана је у потпуности остало без прихода, али рачуни и државна потраживања нису престала да пристижу. 

Због чега је влада републике Србије слепа и глува на потребе својих грађана? 

Због чега и којим правом институција коју плаћамо нашим новцем не одговара на наше позиве да седнемо за преговарачки сто и уз помоћ правника и стручњака економије које смо окупили заједнички дођемо до решења која ће повољно утицати и на Србију и на домаће привредника и на запослене у приватном сектору? 

Морамо да сачувамо домаћу привреду и радна места зато организујемо трећи по реду јавни протест привредника и радника 06.02.2021. године испред Народне скупштине. Овога пута потрудићемо се да нас и виде и чују. 

https://www.facebook.com/groups/ZastitnikMalogBiznisaSrbije/permalink/698906704078734/

https://www.facebook.com/groups/ZastitnikMalogBiznisaSrbije/permalink/698898184079586/ 

Косовска 14, Земун
Србија
kontakt@zastitnik-pps.rs
ПИБ: 112085547
МБ: 28306130

Активирај се

Учлани се    Донирај

© 2021 Заштитник предузетника и привредника Србије. Сва права задржана.